ανακαινιση - σχεδιασμοσ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΧΩΡΩΝ

anakainisi cafe bar

Στους επαγγελματικούς χώρους, όπως τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, οι χώροι γραφείων και τα εμπορικά καταστήματα, η εμφάνιση είναι πολύ σημαντική για την απόδοση της επιχείρησης.
Στους χώρους αυτούς λόγω της πληθώρας και ποικιλίας χρηστών είναι απαραίτητος ο σωστός αρχιτεκτονικός σχεδιασμός, για τη λειτουργικότητα, την εμπειρία του πελάτη, την επωνυμία, την ικανοποίηση των εργαζομένων, την ενεργειακή απόδοση και την προσαρμοστικότητα. Δημιουργεί χώρους που δεν είναι μόνο οπτικά ελκυστικοί αλλά συμβάλλουν επίσης στην επιτυχία και τη μακροζωία της επιχείρησης.  Η ανακαίνιση εμπορικών και επαγγελματικών χώρων σε τακτική βάση προσφέρει πολλά οφέλη:

 • Συμμόρφωση με τις τάσεις και τις προτιμήσεις των πελατών: Οι προτιμήσεις των καταναλωτών, οι προτιμήσεις και οι τάσεις σχεδιασμού εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου. Με την ανακαίνιση, οι επιχειρήσεις μπορούν να ενημερώσουν τους χώρους τους ώστε να ευθυγραμμιστούν με τις τρέχουσες απαιτήσεις της αγοράς. Αυτό θα μπορούσε να περιλαμβάνει την ανανέωση της αισθητικής, την ενσωμάτωση σύγχρονων σχεδιαστικών στοιχείων ή την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών που βελτιώνουν την εμπειρία του πελάτη. Το να παραμείνετε ενημερωμένοι και ελκυστικοί για τους πελάτες μπορεί να συμβάλει στην προσέλκυση νέων πελατών και στη διατήρηση των υπαρχόντων.
 • Διατήρηση ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος: Σε ανταγωνιστικούς κλάδους, οι επιχειρήσεις πρέπει να παραμείνουν μπροστά από τους αντιπάλους τους. Η ανακαίνιση εμπορικών χώρων μπορεί να προσφέρει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα δημιουργώντας μια φρέσκια και φιλόξενη ατμόσφαιρα που ξεχωρίζει από τους ανταγωνιστές. Η ανακαίνιση προσφέρει μια ευκαιρία διαφοροποίησης της επιχείρησης, προβολής της καινοτομίας και βελτίωσης της συνολικής εικόνας της μάρκας, προσελκύοντας έτσι πελάτες που αναζητούν νέες εμπειρίες.
 • Προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες επιχειρηματικές ανάγκες: Με την πάροδο του χρόνου, οι επιχειρήσεις ενδέχεται να υποστούν αλλαγές στις λειτουργίες, τις υπηρεσίες ή τις προσφορές προϊόντων τους. Η ανακαίνιση του εμπορικού χώρου επιτρέπει προσαρμογές και τροποποιήσεις για να καλύψει αυτές τις μεταβαλλόμενες ανάγκες. Θα μπορούσε να περιλαμβάνει αναδιαμόρφωση διατάξεων, προσθήκη ή αφαίρεση συγκεκριμένων περιοχών ή ενσωμάτωση τεχνολογικής υποδομής. Η προσαρμογή του χώρου διασφαλίζει ότι παραμένει λειτουργικός και βελτιστοποιημένος για τις εξελισσόμενες απαιτήσεις της επιχείρησης.
 • Ενίσχυση της ικανοποίησης και της παραγωγικότητας των εργαζομένων: Το εργασιακό περιβάλλον έχει σημαντικό αντίκτυπο στην ικανοποίηση και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Η τακτική ανακαίνιση εμπορικών χώρων παρέχει την ευκαιρία να δημιουργηθεί ένας πιο άνετος, εμπνευσμένος και συλλογικός χώρος εργασίας. Αναβαθμίσεις, όπως ο βελτιωμένος φωτισμός, τα εργονομικά έπιπλα, οι περιοχές εκκίνησης και τα καινοτόμα χαρακτηριστικά σχεδιασμού μπορούν να επηρεάσουν θετικά το ηθικό, τα κίνητρα και την αποτελεσματικότητα των εργαζομένων.
 • Βελτιωμένη λειτουργικότητα και αποτελεσματικότητα: Με την πάροδο του χρόνου, οι επιχειρήσεις ενδέχεται να προσδιορίσουν τομείς στους εμπορικούς τους χώρους που χρήζουν βελτίωσης στη λειτουργικότητά τους. Η ανακαίνιση παρέχει την ευκαιρία να αντιμετωπιστούν αυτά τα ζητήματα με την αναδιαμόρφωση των διατάξεων, τη βελτίωση της ροής εργασιών και τη βελτιστοποίηση της χρήσης του χώρου. Με τον επανασχεδιασμό του χώρου ώστε να ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησης, αυξάνεται η παραγωγικότητα και βελτιώνεται η εξυπηρέτηση των πελατών.
 
1s
3s
 • Ενίσχυση επωνυμίας και ευκαιρίες μάρκετινγκ: Οι ανακαινίσεις παρουσιάζουν ευκαιρίες μάρκετινγκ δημιουργώντας θόρυβο και ενθουσιασμό γύρω από την επιχείρηση. Μια καλά εκτελεσμένη ανακαίνιση μπορεί να προκαλέσει την προσοχή των μέσων ενημέρωσης, τη θετική δημοσιότητα και την προβολή από στόμα σε στόμα. Μπορεί να χρησιμεύσει ως πλατφόρμα για πρωτοβουλίες αλλαγής επωνυμίας, ανακοίνωση νέων υπηρεσιών ή προϊόντων και επανασύνδεση με υπάρχοντες πελάτες. Οι ανακαινίσεις αποδεικνύουν τη δέσμευση στην καινοτομία και την ικανοποίηση των πελατών, ενισχύοντας τη φήμη της επιχείρησης και προσελκύοντας την προσοχή από πιθανούς πελάτες.
 • Συμμόρφωση με τα πρότυπα προσβασιμότητας: Η προσβασιμότητα αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για εμπορικούς χώρους. Οι ανακαινίσεις παρέχουν την ευκαιρία να διασφαλιστεί η συμμόρφωση με τα πρότυπα και τους κανονισμούς προσβασιμότητας, καθιστώντας τον χώρο χωρίς αποκλεισμούς και φιλόξενο για όλους τους πελάτες, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με αναπηρίες. Αναβαθμίσεις όπως ράμπες, προσβάσιμες είσοδοι, ανελκυστήρες και κατάλληλα σχεδιασμένες εγκαταστάσεις τουαλέτας μπορούν να αφαιρέσουν τα εμπόδια και να βελτιώσουν την προσβασιμότητα, ενισχύοντας την εμπειρία του πελάτη.

 

 • Προστασία του μέλλοντος της επιχείρησης: Οι ανακαινίσεις παρέχουν μια ευκαιρία για μελλοντική προστασία της επιχείρησης προβλέποντας και ικανοποιώντας τις μελλοντικές ανάγκες. Ενσωματώνοντας ευέλικτα σχεδιαστικά στοιχεία και λαμβάνοντας υπόψη την επεκτασιμότητα, οι επιχειρήσεις μπορούν να προσαρμοστούν στις μεταβαλλόμενες τάσεις της αγοράς, στην εξελισσόμενη τεχνολογία και στις μεταβαλλόμενες απαιτήσεις των καταναλωτών. Αυτή η προσέγγιση διασφαλίζει ότι ο εμπορικός χώρος παραμένει ενημερωμένος και προσαρμόσιμος, μειώνοντας την ανάγκη για μεγάλες επισκευές στο μέλλον.

Η τακτική ανακαίνιση εμπορικών και επαγγελματικών χώρων αποτελεί επένδυση στη μακροπρόθεσμη επιτυχία της επιχείρησης. Επιτρέπει τη συνεχή βελτίωση, την προσαρμογή στις μεταβαλλόμενες ανάγκες και τη δημιουργία ενός θετικού και ελκυστικού περιβάλλοντος για πελάτες και εργαζόμενους. Παραμένοντας ενημερωμένες, οι επιχειρήσεις μπορούν να παραμείνουν ανταγωνιστικές, να προσελκύσουν νέους πελάτες και να βελτιώσουν τη συνολική εικόνα της επωνυμίας τους.

Στην E.K. Αρχιτεκτονική & Design με έδρα μας τη Θεσσαλονίκη, ειδικευόμαστε στην ανακαίνιση των επαγγελματικών και εμπορικών χώρων σε εξαιρετικά περιβάλλοντα που εμπνέουν επιτυχία. Κατανοούμε τη σημασία ενός καλά σχεδιασμένου και λειτουργικού εμπορικού χώρου. Αναγνωρίζουμε ότι οι επιχειρήσεις απαιτούν περιβάλλοντα που όχι μόνο αντικατοπτρίζουν την ταυτότητα της επωνυμίας τους, αλλά και βελτιστοποιούν τις λειτουργίες, βελτιώνουν τις εμπειρίες των πελατών και ενισχύουν την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Η τεχνογνωσία μας έγκειται στην απρόσκοπτη συγχώνευση της αισθητικής έλξης με την πρακτικότητα για τη δημιουργία χώρων που επιτυγχάνουν αυτούς τους στόχους.

Πιο συγκεκριμένα αναλαμβάνουμε χώρους: 

 • Καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος (καφετέριες, εστιατόρια, ταχυφαγεία, κρεοπωλεία, κ.α.)
 • Χώρους γραφείων 
 • Εμπορικά καταστήματα

Τέλος, παρέχουμε ένα σύνολο υπηρεσιών των παραπάνω χώρων που αφορούν:

 • την διαμόρφωση και τον εξολοκλήρου σχεδιασμό του χώρου σας με τρισδιάστατη απεικόνιση και κατασκευαστικές λεπτομέρειες
 • την έρευνα αγοράς όλων των υλικών – αντικειμένων που θα χρησιμοποιηθούν για το καλύτερο αποτέλεσμα
 • την οργάνωση των συνεργείων κατασκευής
 • την επίβλεψη των εργασιών ανακαίνισης
 • την Γνωστοποίηση Λειτουργίας καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος
 • την Έγκριση Εργασιών Δόμησης Μικρής Κλίμακας όπου είναι απαραίτητη 

Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα για να προγραμματίσετε μια συνάντηση και να ανακαλύψετε πώς η αρχιτεκτονική μας τεχνογνωσία μπορεί να σας βοηθήσει να μετατρέψετε την επιχείρηση ή τον εμπορικό σας χώρο σε ένα ακμάζον περιβάλλον που εμπνέει την επιτυχία.

5s

About Us

Επισκεφθείτε το αρχιτεκτονικό γραφείο μας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης για να συζητήσουμε το έργο σας και αφήστε την ομάδα μας να σας καθοδηγήσει προς ένα μέλλον εμπνευσμένης ζωής. Μαζί, θα δημιουργήσουμε χώρους που θα ξεπερνούν τις προσδοκίες σας και θα αποτελούν απόδειξη του μοναδικού σας οράματος.

Ελένη Κιοσσέ

Αρχιτέκτων Μηχανικός MArch – Εκπαιδεύτρια Ενηλίκων Δ.ΙΕΚ

 

επικοινωνια

ωραριο λειτουργιασ

Social Media

Copyright © 2023. E.K. ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ & DESIGN